Redevco start duurzame herontwikkeling in Ternat

Brussel, 22 maart 2017 – Redevco, de pan-Europese winkelvastgoedspecialist, start eind deze maand met de bouw van haar retailpark in Ternat. Het project wil een BREEAM duurzaamheidsscore ‘Excellent’ behalen.

Filip de Bois, Portfolio Director bij Redevco Belgium: “Duurzaamheid is vandaag voor zowel investeerders als voor retailers een belangrijk gegeven. Voor dit project stellen we een ambitieuze BREEAM-score voorop. Om deze score te behalen is een nauwe samenwerking met alle stakeholders vereist. Dit project is dan ook een goede opportuniteit om de relatie met de toekomstige huurders te versterken.”

Het project staat helemaal in het teken van duurzaamheid en ambieert een BREEAM Excellent- score. Dit betekent diverse inspanningen op vlak van beheer, transport, ecologie, energie, ... Concreet gaat het bijvoorbeeld over een hogere isolatienorm, hergebruik van sloopmaterialen, energie-efficiënte installaties, veilige fietsinfrastructuur, groendaken, beplantingen en een buitenterras voor het personeel van de winkels. Verder worden de bouwmaterialen waar mogelijk geselecteerd volgens het Cradle to CradleTM principe.

Het retailpark is gelegen aan de Morettestraat langs de afrit E40 waar momenteel Brico Plan-it gevestigd is. De herontwikkeling van de voormalige IKEA-site omvat een nieuwe winkel voor Brico Plan-it en 13 bijkomende middelgrote units. De invulling wordt een gevarieerd winkelaanbod met onder andere mode, interieur, persoonlijke verzorging, een restaurant en een supermarkt. Er komen meer dan 900 gratis parkeerplaatsen. Brico Plan-it blijft open tijdens de werken.

Wie graag op de hoogte wil blijven van het project kan zich inschrijven op de nieuwsbrief via: ternat@redevco.com.


OVER REDEVCO

Redevco is een onafhankelijke, pan-Europese investment manager gespecialiseerd in winkelvastgoed. De meer dan 400 vastgoedobjecten die het bedrijf in beheer heeft, zijn verspreid over de sterkste retailconcentraties in Europa. Onze uiterst ervaren professionals kopen, ontwikkelen, verhuren en beheren eigendommen. Daarbij zien ze erop toe dat de portfolio's optimaal tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten. Wij geloven in langetermijninvesteringen waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Kijk voor meer informatie over Redevco op www.redevco.com

Voor meer informatie, neem contact op met:

Marlies De Keukelaere
PR- & Office Manager
Redevco Retail Belgium
Zaterdagplein 1, 1000 Brussel
E. marlies.de.keukelaere@redevco.com
T. +32 2 645 37 72 - M. +32 485 46 13 28