The Leaf Shopping Ternat kondigt nieuwe retailers aan

Ternat, 18 april 2018 – Redevco, investeringsmaatschappij gespecialiseerd in winkelvastgoed, is druk bezig met de bouw van The Leaf Shopping Ternat.

De site, die in de herfst zijn deuren opent,  maakt nu bekend dat de volgende winkelketens er zich zullen vestigen:

 

  • Doe-het-zelf: BricoPlanit
  • Supermarkt: Albert Heijn
  • Interieurinrichting: Leen Bakker
  • Huishoudartikelen: Action
  • Mode & schoenen: Bel&Bo, LolaLiza, JBC, GIKS, Torfs, Brantano Market
  • Elektronica & multimedia: Vanden Borre
  • Restaurant: Lunch Garden

 

De bouwwerkzaamheden aan de site The Leaf Shopping Ternat, in de Morettestraat langsheen de uitrit van de E40, zijn eind maart 2017 begonnen. De eerste fase was het optrekken van een nieuw gebouw voor BricoPlanit. Dat is op 7 februari jongstleden voor het publiek opengegaan. BricoPlanit verwelkomt zijn klanten voortaan in een fonkelnieuwe winkel van meer dan 12.000 m².

In de tweede fase worden twaalf middelgrote handelseenheden (+/- 1.000 m²) en een restaurant gebouwd. De werkzaamheden van deze tweede fase verlopen volgens de planning. De officiële opening van The Leaf Shopping Ternat, goed voor een bruto commerciële oppervlakte van 28.000 m² en meer dan 900 parkeerplaatsen, is voorzien in de herfst van 2018.

Het project staat, zoals eerder meegedeeld, volledig in het teken van duurzaamheid en ambieert een BREEAM ‘Excellent’-score. Daarom heeft Redevco niet alleen gekozen voor duurzame materialen en energiezuinige technieken, maar gaat er ook bijzondere aandacht naar de buurt, toegankelijkheid voor minder-validen, beplanting, onderhoudsvriendelijkheid en hergebruik van gerecupereerde materialen (Cradle-to-Cradle®-principe), … Bovendien krijgt een groot deel van het complex groendaken en zonnepanelen.

Bij de ingang van de site wordt eveneens een park aangelegd, waar bezoekers na een paar uur shoppen even kunnen verpozen en waar kinderen kunnen rennen en spelen op een buitenspeelplein. Langs de aangename groene paden tussen het park en de winkels komen zitbanken met stopcontacten om telefoon- en laptopbatterijen op te laden. The Leaf Shopping Ternat zal ook uitgerust zijn met Wifi en op de promenade zal achtergrondmuziek te horen zijn.

The Leaf Shopping Ternat is dus niet zomaar een retailpark. We willen er een unieke plek van maken waar shoppen zo prettig wordt dat bezoekers er de hele dag willen blijven.