The Leaf Shopping Ternat opent deze herfst

Ternat, 29 juni 2018 -  Redevco, investeringsmaatschappij gespecialiseerd in winkelvastgoed, is helemaal op schema met de bouw van The Leaf Shopping Ternat die in de herfst zijn deuren zal openen. Gisteren bracht het vijfde leerjaar van De Kiem uit Lombeek een bezoek aan de werf als afsluiter van het schooljaar om dit zelf te ontdekken.  

In de herfst van dit jaar zullen de 14 nieuwe retailers van The Leaf Shopping Ternat hun deuren openen. De bouwwerken verlopen ondertussen helemaal volgens de vooropgestelde planning en wie benieuwd is naar de laatste stand van de werken, kan op de website van The Leaf Shopping Ternat de laatste dronebeelden bekijken. Op de luchtbeelden is te zien hoe de site stilaan transformeert in haar nieuwe hoedanigheid. Redevco is nu volop bezig met het construeren van de laatste units aansluitend naast BricoPlanit, die reeds op 7 februari de deuren van haar gloednieuwe winkel van meer dan 12.000 m² geopend heeft.

Ondertussen mocht The Leaf Shopping Ternat ook enkele jonge en enthousiaste bezoekers verwelkomen. Donderdag 28 juni kwam het vijfde leerjaar van de gemeentelijke basisschool De Kiem uit Lombeek op werfbezoek. De leerlingen kregen een presentatie te zien over het project en de betrokken partijen, waarbij ze uitleg kregen hoe de site gebouwd wordt. Daarna mochten ze het een en ander zelf ondervinden  door de werf te bezoeken waarbij getoond werd hoe The Leaf Shopping Ternat actief focust op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Het project staat, zoals eerder meegedeeld, volledig in het teken van duurzaamheid en ambieert een BREEAM ‘Excellent’-score. Daarom heeft Redevco niet alleen gekozen voor duurzame materialen en energiezuinige technieken, maar gaat er ook bijzondere aandacht naar de buurt, toegankelijkheid voor minder-validen, beplanting, onderhoudsvriendelijkheid en hergebruik van gerecupereerde materialen (Cradle-to-Cradle®-principe), … Bovendien krijgt een groot deel van het complex groendaken en zonnepanelen.

In de toekomst hoopt The Leaf Shopping Ternat te kunnen samenwerken met lokale scholen, verenigingen en organisaties. Zo lopen er momenteel al gesprekken met een aantal partijen. Geïnteresseerden mogen uiteraard altijd contact opnemen via de website.

The Leaf Shopping Ternat is te volgen via: www.theleaf.be.